Aankomende vrijdag (29 maart) staat MY BABY in Neushoorn en er zijn nog maar een paar tickets beschikbaar! Wij hebben zin in de betoverende show van de MY BABY en met een aftershow van SWEETGODANIMALS belooft het een geslaagde avond te worden. Voor dit concert hebben we zangeres en gitariste Cato van Dijck geïnterviewd.

Klik hier voor meer info over de show hier en lees hieronder het interview. Tot vrijdag!

Door de jaren heen maakt jullie muziek met elk album een ontwikkeling door. Hoe belangrijk is het voor jullie om te blijven vernieuwen?

‘Voor onszelf is vernieuwing een heel belangrijk punt. Omdat we zoveel shows spelen, is het zaak dat we het voor onszelf ook nog fris houden. We proberen ons eigen genre steeds meer uit te breiden en onszelf muzikaal en conceptueel steeds uit te blijven dagen. Dat is misschien ook de reden dat we inmiddels al vier albums hebben gemaakt.’

Jullie nieuwste album Mounaiki gaat over de spirituele reis die de hoofdpersoon Mounaiki in één nacht meemaakt. Hoe zijn het verhaal en de muziek tot stand gekomen?

‘De hoofdpersoon Mounaiki is eigenlijk al op de drie vorige albums aanwezig geweest als bron van inspiratie voor het schrijven van onze muziek en teksten. Zo staat er op elk album ook een scène geschreven door Daniel (‘Da Freez’ Johnston, gitarist, red.) over Mounaiki en haar avonturen. Voor dit album wilde we onze muze nog meer tot leven wekken en het hele album aan haar wijden met de muziek als begeleiding van het verhaal, zoals een filmscore ook een film begeleidt. Het verhaal zelf is een fantasie ontstaan vanuit de belevingswereld van een meisje dat los wil breken uit haar omgeving en op zoek gaat naar zingeving en het onbekende. Het gaf ons de inspiratie voor nieuwe muzikale invalshoeken en was vooral ook een bijzondere manier van werken. Hopelijk neemt het album, en zo ook de show, je mee op reis met Mounaiki.’

In zeven jaar tijd hebben jullie op ontzettend veel podia en festivals in binnen- en buitenland gespeeld. Welk optreden is jullie het meest bijgebleven?

‘In die zeven jaar… jeetje, dat zijn veel shows bij elkaar. Als ik moet kiezen ga ik dan toch voor een festival in Nieuw-Zeeland genaamd Luminate. Bovenop een kristalberg, tussen de weelderige natuur, trok het publiek tijdens onze show massaal hun kleren uit en werd er gedanst in de modder en regen. Dat was wel heel bijzonder en is helaas nadien nooit meer gebeurd.’

En waar zouden jullie nog willen spelen?

‘We zouden wel meer in Amerika willen spelen, bijvoorbeeld op festivals als Coachella of zelfs Burning Man.’

Larry Graham en Seasick Steve hebben veel voor jullie betekend wat betreft shows en bekendheid. Kunnen we binnenkort een mogelijke samenwerking verwachten?

‘Een samenwerking vooralsnog niet, maar contact is er zeker nog wel. Seasick Steve komen we best vaak tegen op festivals door heel Europa en we drinken graag een flesje wijn met elkaar op die momenten. Steve vertelt altijd de meest waanzinnige verhalen.’

Met wie zouden jullie nog eens een muzikale samenwerking willen doen? En waarom?

‘Sly Stone, hij is onze ‘all time favorite hero’. Ongeëvenaard en geniaal, én hij leeft nog. Alleen is hij al tijden van de radar verdwenen.’

In 2015 stonden jullie voor het eerst in Neushoorn en op vrijdag 29 maart komen jullie voor de vierde keer langs. Op welke vlakken is de show anders dan vier jaar geleden?

‘Op 29 maart zullen we het publiek meenemen in het verhaal en de belevingswereld van Mounaiki, en is de show daarmee theatraler en speelser dan eerder. Maar tegelijkertijd maken we ook de party die je van ons gewend bent. We toveren Neushoorn om tot onze club. So, come on deeper down in the club with My Baby!’