Oh yeah! Zaterdag 20 april is het weer tijd voor Remind, het lekkerste r&b en hiphop throwbackfeest van Leeuwarden. Stap in de tijdmachine en ga terug naar die fantastische tijd van R.Kelly, Blackstreet, Snoop & Dre, TLC, Destiny’s Child, Missy, Mariah en Ashanti! Deze supertrip langs je mooiste herinneringen wordt verzorgd door organisator Ricardo Bout. Een bekende Leeuwarder dj die al lang voordat Neushoorn werd gebouwd op deze locatie draaide, eerst in Rock-it en later in Darby & Joan’s. We vroegen hem naar zijn organisatorische en muzikale carrière. 

Hoe is het allemaal begonnen?  
‘Het is begonnen met mijn liefde voor muziek. Die zat er al heel vroeg in, elke vrijdag naar de Free Record Shop fietsen voor een gedrukt TOP40 exemplaar. Je kon mij in die tijd alles vragen over artiesten, nummers en noteringen in de lijst. Die kennis komt mij nog elke dag van pas. Mijn dj-carrière startte in de buurtdisco en op zeventienjarige leeftijd werd ik door Coos Strooisma gevraagd om eens een keer te komen proefdraaien. Hij was toen op zoek naar een dj voor zijn club Rock-It. Ik ben daar vier jaar gebleven en heb er veel geleerd. Vervolgens draaide ik in Darby & Joan’s en Club Noa. Een toffe tijd!’

Wat vind je het mooiste aspect aan het zijn van dj? 
‘Dat je mensen kunt verblijden met jouw muziekkeuze. Ze lekker laten dansen en hun eventuele zorgen even te laten vergeten. Het geeft mij elke keer een heel fijn gevoel als een avond, nacht of feest geslaagd is.’

Naast het leven als dj ben jij ook actief als organisator van verschillende evenementen. Kun je hier wat meer over vertellen? 
‘Ik heb een aantal concepten: REMIND, The 90s Are Back, Superclassics 80s90s00s en sinds kort Clubb WOW. Deze feesten zijn voornamelijk gericht op het oudere publiek; de doelgroep die niet per se elke week op stap hoeft, maar wel op zijn tijd weer een tof avondje wil dansen. Hier in Leeuwarden ontbreekt die plek en die plek creëer ik met alle liefde. Al mijn feesten hebben als belangrijkste kenmerk gezelligheid. Niet te moeilijk doen, maar gewoon goede muziek draaien; leuke mensen en een fijne sfeer. De rest komt dan vanzelf.’

Hoe zit het precies met REMIND? 
‘REMIND is gebaseerd op mijn tijd in Club Noa. Daar stond ik vooral in de kelder, beter bekend als de Basement. Ik zie ook heel veel bekende gezichten uit die periode, maar ook uit mijn Rock-it-tijd. Je ziet elke keer dat dit echt een kleine reünie is. Voor veel groepen vrienden en vriendinnen is het een perfecte gelegenheid elkaar weer eens te zien. Supertof!’

Wat zijn de grootste uitdagingen als organisator? 
‘Je moet je zien te onderscheiden van de rest. We willen graag op de details letten. Bij Superclassics zetten we bijvoorbeeld flipper- en arcadekasten neer, investeren we in lasers en in led-schermen. Voor alle concepten is decoratie een belangrijk punt. Als we iets neerzetten dan moet er ook echt iets staan. Dat mensen over een feest positief (na)praten is mij heel veel waard. Het geeft je als organisator ook weer een boost en het geloof om door te gaan.’

Wat zijn je muzikale dromen voor de toekomst? 
‘Die liggen denk ik toch steeds meer op het organiseren van events. De dj Tiësto-status zal ik niet meer halen, die droom heb ik zeker tien jaar geleden al laten varen [lacht]. En natuurlijk krijg ik zeker een paar keer per maand de vraag: hoe lang blijf je draaien? Mijn antwoord is heel simpel, zolang ik het leuk vind en de vraag naar mij als dj er is, zal ik blijven doorgaan. Een kunstschilder of zanger stopt ook niet per se op een bepaalde leeftijd. Ik ben nog altijd blij dat ik kan leven van hetgeen dat ik het allerliefste doe: mensen blij maken met mijn muziek en events. Het houdt mij in ieder geval ‘forever young’.’

Meer info over: Remind