Ferocious Dog begint 2020 direct met een goed voornemen: tijdens hun show in Neushoorn zamelen houdbaar etenswaar de lokale voedselbank. Deze ‘Ferocious Food Drop’ is een actie die de band al jaren doet, en voor vaste fans inmiddels een begrip is. In de foyer zal een plek zijn om voedsel te doneren. 

Ferocious Dog is als band zeer begaan met de samenleving. Daarom houden zij tijdens al hun concerten altijd een zogenaamde ‘Food Drop’. Dit is een inzamelingsactie voor lokale voedselbanken of, ook in dit geval, lokale daklozenorganisaties. Omdat Ferocious Dog ook van Nederland is gaan houden, willen zij deze traditie hier graag voortzetten. Bij dit concert in Neushoorn vragen ze donaties voor Voedselbank Leeuwarden.

Deze lokale voedselbank heeft aangegeven dat ze vooral de volgende producten goed kunnen gebruiken:

Pasta (macaroni of spaghetti), Pastasaus, Rijst, Soep in blik of pak, Groenten of fruit in blik, Koffie/thee, etc. Maar all houdbare producten of toiletartikelen worden natuurlijk in dankbaarheid aangenomen.

De band vraagt iedere bezoeker iets te doneren, al is het maar blik soep of groenten. Geef wat je kunt missen. Het zou supergaaf zijn als we op deze manier laten zien dat we ook hier in Nederland hulp willen bieden aan onze medemens. Zet de traditie voort!