Dat er onder de huidige coronamaatregelen niet veel meer mogelijk is op de diverse podia mag duidelijk zijn, daarom besluiten poppodium Neushoorn, de lokale afdeling van VPRO’s online magazine: 3voor12/Friesland en de creatieve opleiding D’Drive de handen inéén te slaan. Vanaf vrijdag 13 november starten we met een liveshow van een uur waarin één Friese act zal worden uitgelicht en waarin met de act en diverse tafelgasten dieper op het werk zal worden ingegaan.

Programmamanager Wietze Meetsma van Neushoorn: “Op dit moment kunnen wij geen podium bieden aan lokaal talent, de acts zitten thuis en kunnen ook nergens terecht omdat vrijwel alle speelgelegenheden gesloten zijn. Toch zorgt ook deze situatie voor veel creativiteit bij de acts, er is ontzettend veel nieuw werk gemaakt tijdens de lockdowns. We willen met deze liveshow één act echt een podium bieden, door ze een uur lang in the picture te zetten, hun muziek live te laten spelen en het gesprek met ze aan te gaan.

De gehele show wordt live gefilmd en geregisseerd door docenten en studenten van de opleiding D’Drive. Door de huidige situatie is er een schaarste ontstaan op de stagemarkt en op deze manier kunnen studenten praktijkervaring opdoen.

De wekelijkse liveshow ‘NTV – Neushoorn Television’ is vanaf vrijdag 13 november wekelijks te volgen van 20:00 tot 21:00 via Youtube, op het Facebook kanaal van Neushoorn en na afloop als podcast te luisteren via Spotify.