In onze voormalige rookruimte liggen nieuwe kansen om te bouwen op de culturele gelaagdheid van de Haniasteeg. In samenwerking met enkele enthousiaste initatiefnemers willen we deze kleine plek een nieuwe invulling geven. De ruimte kan zo invloed hebben op talentontwikkeling, culturele leefbaarheid en geeft ruimte voor experiment in onze stad. Dit doen we door het realiseren van een Fair Practice Expositieruimte die Jonge Kunstenaars een podium biedt: RAAMH.

De allereerste expositie van RAAMH is geopend. Montserrat Camargo mag het spits af bijten. Montserrat is afkomstig uit Mexico, maar woont inmiddels alweer een paar jaar in Groningen. Toch zijn er dingen die haar hier blijven opvallen en buitengewoon zijn vergeleken met het Mexico waar ze is opgegroeid.

We zijn trots een nieuwe performance door Montserat Camargo: ‘Jugando a la Casita’ te presenteren. De Performance zal op gezette tijden gespeeld worden, maar de aanwezigheid van de kunstenares zal gedurende de hele expositie blijven. Voor zes weken wordt RAAMH een zeer intiem inkijkje in een woonkamer.

De expositie is te bekijken tot 17 december.

Kijk voor meer informatie over de expositie en RAAMH op www.ophetraamindehaniasteeg.nl