Neushorns up! Aankomend jaar staan er meerdere heavy shows voor je klaar in Neushoorn. Maak je op voor ruige gitaren, moshpits en headbangen tot je erbij neervalt. Met de Heavy Card kun je op de onderstaande geselecteerde shows naar binnen.AFGELOPEN SHOWS

Fleshgod Apocalypse + Omnium Gatherum e.v.a. – Vrijdag 13 januari
Klassieke muziek en death metal een gekke combinatie? Niet als je bekend bent met de Italianen van Fleshgod Apocalypse. Onder de noemer ‘Motocultor Festival Across Europe Tour’ presenteert het Franse Motocultor festival een avond met een verscheidenheid aan bands. Zo zal ook de Finse melodic death band Omnium Gatherum acte de présence geven en zijn de bands W.E.B., Dark Mirror of Tragedy en Ethereal Sin van de partij.


NH Café: Drunktank x Florida Men – Vrijdag 13 januari
Drunktank brengt je snelle, melodieuze, meezingbare jaren 90 skatepunk in de traditie van Epitaph, Fat Wreck Chords en Burning Heart bands, gecombineerd met riffs en gitaarharmonics uit de jaren 80 metal. De Nederlandse skatepunkers begonnen in 2003 en brachten vier EP’s en twee volledige albums “The Infamous Four” en “Return of The Infamous Four” uit.

Florida Men is een gloednieuwe driekoppige punk rock band uit Leeuwarden die eind 2021 is opgericht. Het doel van de heren is sinds dag één om catchy, recht-voor-zijn-raap, kort-maar-krachtige punk rock te maken. In de praktijk klinkt dat met name als de formule waar Ramones, Screeching Weasel, Descendents en Teenage Bottlerocket ons al jaren in hebben voorzien.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is RONNIE-JAMES-DIO2_detail-1024x491.jpg

Ronnie James Dio – The Memorial Concert – Zaterdag 21 januari
De top van de Nederlandse hardrock en metal slaat de handen ineen om Ronnie James Dio een passend eerbetoon te geven. Op 16 mei 2020 was het namelijk alweer tien jaar geleden, dat de kleine man met de grootse stem ons is ontvallen. Tijdens The Memorial Concert worden alle fases van zijn carrière belicht. Reken dus op veel klassiekers van Rainbow, Black Sabbath en de band Dio, maar er zullen ook verrassende keuzes worden gemaakt uit het omvangrijke repertoire waaraan Ronnie James Dio zijn stem heeft geleend.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Hardcore_Vrijdag_25-11-22_event_banner-1024x536.png

Hardcore Vrijdag – Vrijdag 27 januari
Tandje erbij! Want er staat een splinternieuwe editie van Hardcore Vrijdag voor je klaar. Met Bone Ripper, Ancestral Sin en Rise Above die je gaan helpen om de vrijdag door het weekend te beuken. Het vaste HV recept is natuurlijk aanwezig: veel bier, drops en harde vocalen.


PRONK – Vrijdag 3 februari
Er is geen betere manier om een nieuwe plaat te ervaren dan er live bij zijn en daarom komt PRONK naar Neushoorn! Na ‘partymusic for outsiders’ verwachten we eigenlijk ‘easylistening for insiders’, en dat is het ook wel geworden. Outsiders of insiders, het maakt eigenlijk geen zak uit want PRONK komt met een plaat die nergens rekening mee houdt, die geen businessplan of format kent. Een plaat die 100% uit graagte en rock ‘n roll is ontstaan, “eentje waarvan je zin krijgt in alles wat God verboden heeft”, aldus PRONK.


Tool-fans opgelet! Het debuutalbum ‘Undertow’ wordt in 2023 maar liefst 30 jaar. Dit heugelijke feit brengt tributeband The Perfect Tool naar het Europese continent om dit samen met alle fans te vieren. Vrijdag 10 februari staat Neushoorn op de route en kan je genieten van een adembenemende show die akelig dicht in de buurt van het origineel komt.


NH Café: Jetlag Jenny x Creek Goths – Vrijdag 10 februari
Energieke, catchy poppunk, met thema’s als gebroken harten, eenzame nachten en nostalgische herinneringen. Dat is Jetlag Jenny in een notendop. Lo-fi punk/rock gecombineerd met de nodige melancholiek, dat is de muziek van Creek Goths. Plezier is hun voornaamste drijfveer, daarnaast flauwe humor en een gedeelde voorkeur voor 90’s alternatieve bands zoals: Nirvana, Weezer en anderen.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is iron-jinn_detail-2ce2-1024x683.png

NH Café: Iron Jinn – Vrijdag 24 februari
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden! Door deze onheilspellende uitspraak ontstaat de nieuwe single van supergroep Iron Jinn (iron chin): ‘Soft Healers’. Iron Jinn is een supergroep met leden uit de bands Birth of Joy, PAUW, Shaking Godspeed en Death Alley, die in 2020 zijn samengekomen. Een punchy boodschap met een progressief heavy rock sausje er overheen, dat is precies wat je kunt verwachten van Iron Jinn.


Rudeboy plays Urban Dance Squad ft. DJ DNA – Vrijdag 10 maart
Urban Dance Squad. Volgens sommigen de beste band die Nederland ooit heeft voortgebracht maar zonder enige twijfel de meest invloedrijke. De band ontstond na een jamsessie in Utrecht in 1986 en maakte snel furore met hun unieke en ongehoorde mix van stijlen. Funk, soul, jazz, punk, rock en hiphop werden gecombineerd door een groep muzikanten waaronder een rapper en een DJ. Deze combinatie was nog nooit vertoond en maakte de band pioniers van de stijl die later bekend zou staan als crossover. Ze hadden hiermee grote invloed op bands als Rage Against the Machine en waren peers van bands als The Beastie Boys en Red Hot Chili Peppers.


Kingfisher Sky plays Kate Bush – Zaterdag 11 maart
Progressieve rockband Kingfisher Sky heeft haar bewondering voor Kate Bush nooit onder stoelen of banken gestoken. Nadat incidenteel covers van Cloudbusting en Running up that Hill op de setlist belandden, wilden deze Haagse muzikanten heel graag een show in het teken laten staan van deze enigmatische zangeres. Deze tijd is nu aangebroken, Kingfisher Sky brengt een avond vol klassiekers en vergeten pareltjes naar Neushoorn met uiteraard een eigen sausje.


Hardcore Vrijdag – Vrijdag 31 maart
Daar is ‘ie weer: Hardcore Vrijdag! Een splinternieuwe editie met het alom geprezen recept: veel bier, drops en harde vocalen. De perfecte manier om het weekend keihard in te beuken. Wie komen Neushoorn dit keer afbreken? Torrential, STRESSSYSTEEM en HATER.


Ensiferum – Donderdag 6 april
Waan je in de taverne, bestel een kelk bij de bar en zorg ervoor dat je klaar bent om mee te drinken en te zingen; Ensiferum komt naar Neushoorn! De muziek van de Finse band wordt beschreven als melodische folkmetal. Denk aan de harde vocals en gitaarriffs maar dan in een episch jasje van mythische volksverhalen. Het optreden in Neushoorn is onderdeel van de Europese headlinetour van Ensiferum. Verwacht veel nummers van het nieuwste album ‘Thalassic’ maar ook een hoop classics!


NH Café: Disillusion (DE) – Vrijdag 14 april
Bizar, maar geen illusie: avant-garde metal band Disillusion transformeert met hun grootse sound ons café in een echt wereldpodium. De Duitse band maakt sinds hun debuutalbum in 2004 veel furore met hun muziek en ook de nieuwste plaat ‘Ayam’ krijgt weer lovende recensies. Niet zo gek: het album klinkt nog rijker, gelaagder en volwassener dan de geprezen voorgaande releases. Dit is een unieke kans om deze epische band te ervaren! 


Hard op Koningsdag – Donderdag 27 april
Koningsdag laten we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbijgaan! Met niet drie, maar vijf dikke knallers van bands beuk jij je Koningsnachtkater uit je systeem. Gegarandeerd succes met Hamerhaai, ThroatStabber, Menacer, Partner en Kronol als line-up. En uiteraard kan het alom geprezen recept niet ontbreken: veel bier, snoeiharde gitaren en luide vocalen.


NH Café: Black Bottle Riot x Grand Decadence – Vrijdag 12 mei
Gitaarband Black Bottle Riot zet elk jaar weer elk podium in lichterlaaie met hun stevige rock. De band veroverde gedurende hun vijftienjarige bestaan de harten van publiek en recensenten. Met hun opkomende album ‘That’s Amore’ laten ze wederom zien dat ze zichzelf steeds weer weten te vernieuwen en te ontwikkelen, zonder hun roots te vergeten. Psychedelische (hard)rockband Grand Decadence brengt deze avond hun unieke sound met een vleugje metal naar het podium. Beide bands transformeren samen het Neushoorn Café tot een ware rocktempel.


Charlotte Wessels – Zaterdag 13 mei
Charlotte Wessels ken je als frontvrouw van de succesvolle symfonische metalband Delain. Nadat de band uiteenging in 2021 heeft de zangeres allesbehalve stilgestaan. Na het uitbrengen van twee solo-albums maakte Charlotte vorig jaar haar comeback op het podium. Bijgestaan door oud-leden van Delain komt ze nu met de theatrale show ‘Tales From Six Feet Under – Live in Concert’ naar Neushoorn. De mix van melancholische pop en synth rock zorgt ervoor dat je deze avond ogen en oren tekortkomt.


NH Café: Crown Compass – Vrijdag 19 mei
Na een paar jaar stilte is het weer tijd voor lawaai: progressieve metal van Crown Compass wel te verstaan! Een moddervette band met een denderende CV. Gevormd door ex-leden van Textures (Daniël de Jongh en Joe Tal) en ex-leden van Exivious die nu spelen bij Our Oceans (Yuma van Eekelen en Robin Zielhorst). Op vrijdag 19 mei komt dit progressieve/eclectische power house naar het café om je weg te blazen!


Hardcore Vrijdag – Vrijdag 26 mei
Daar is ‘ie weer: Hardcore Vrijdag! Een splinternieuwe editie met het alom geprezen recept: veel bier, drops en harde vocalen. De perfecte manier om het weekend keihard in te beuken. Wie komen Neushoorn dit keer afbreken? SWIMorDROWN, Kitty Hawk en Hard Shoulder.


You Know My Name – The Music Of Chris Cornell – Vrijdag 2 juni
Ruim vijf jaar na de tragische dood van Chris Cornell – de iconische zanger van Soundgarden, Audioslave en zoveel meer – vindt een verzameling eersteklas vocalisten en muzikanten het hoog tijd voor een waardige hommage. Een bont gezelschap met als grote gemene deler: allemaal bewonderen ze de muzikale erfenis van Chris Cornell.


NH Café: Abdomen x Paracetamøl – Vrijdag 16 juni
In your face, hard en energiek. Vrijdagavond 16 juni word je wakker geschud door punk van Abdomen en Paracetamøl. Beide bands zijn meedogenloos, dus oordoppen mee en beuken maar!


NH Café: Nervana – Woensdag 5 juli
Wat is er beter dan 720p60 Nirvana MTV-Live And Loud op YouTube kijken? Het live ervaren in het Neushoorn Café. Nervana (VS) staat deze dag in het café om de onsterfelijke MTV sessie van Nirvana voor je te spelen in een viermansformatie zoals toen ook in 1993 op het podium stond. Normaliter staan deze Amerikanen op te treden in de grote zalen van Europa, maar dit keer zoeken ze juist de intimiteit van een kleiner podium op.


NH Café: SNACKBAR x Der Untergang – Vrijdag 21 juli
Lekkah! Het menu van het Neushoorn Café bestaat deze avond uit twee punkgerechten: fastfood voor je oren met de muziek van het Amsterdamse punxkwartet SNACKBAR en rauwe kost van Friese punkband Der Untergang. Wat je kunt verwachten? Beide bands gaan je vriendelijk vertellen wat ze er nou eigenlijk allemaal van vinden in het Nederlands, Duits en Engels én met uiteraard een pittig punksausje.


Alestorm – Donderdag 10 augustus
Arghhhh maties, it’s pirate party time! Hijs de zeilen, blaas je plastic zwaard op en hef die kroezen met bier! Eerder dit jaar speelde Alestorm al een legendarische show in Mainstage, Den Bosch, maar nu gooit de band zijn ankers uit in Neushoorn, Leeuwarden! De mannen van Alestorm zijn door de jaren heen uitgegroeid tot dé grootste pirate metal act van heel de wereld. Dankzij hun geweldige shows en een overvloed aan rum weten ze iedereen mee te laten zingen en headbangen. Deze dronken piraten weten er gegarandeerd een mooi feest van te maken! Verkleden mag en meezingen is verplicht!


NH Café: HALF CAB x Sun-0-Bathers – Vrijdag 1 september
Klaar voor een avondje punk? Dan ben je bij HALF CAB en Sun-0-Bathers aan het juiste adres! Maak je op voor een avond vol rauwe energie en opzwepende muziek. HALF CAB neemt je mee in een wilde rit met hun underground punk en hardrock, terwijl de mannen van Sun-0-Bathers je zullen verpletteren met hun explosieve punkrock. Geen rustige avond, want deze bands laten je moshen en losgaan!


Helleruin + Asagraum + Ornaris – Vrijdag 8 september
Helleruin is terug! Om de release van het tweede album ‘Devils, Deaths and Dark Arts’ te vieren speelt Helleruin een speciale show in thuisbasis Ljouwert met nummers van de nieuwe plaat en oudere classics. Met special guest Asagraum en support Ornaris wordt het gegarandeerd een ruige avond!


Hardcore Vrijdag – Vrijdag 6 oktober
We beuken door! Want er staat een splinternieuwe editie van Hardcore Vrijdag voor je klaar met het alom geprezen recept: veel bier, drops en harde vocalen. Wie komen onze Arena dit keer afbreken? Man As Plague, Bloodsucker en Youth Deprivation.

Meer info


Chop Suey + Machine Ed – Zondag 22 oktober
Komt dat zien, komt dat zien: twee tributes aan legendes voor de prijs van één! Eenmaal, andermaal…verkocht! aan de persoon met het zwarte bandshirt. Chop Suey, ‘s werelds grootste System of a Down tribute band, en Machine Ed, een energieke Machine Head tribute band (je verwacht het niet!), bundelen hun krachten om een harde, héél harde show te brengen naar onze Grote Zaal.

Meer info


FEUERENGEL – A Tribute to Rammstein – Vrijdag 27 oktober
So heiß! Rammstein-tributeband FEUERENGEL keert terug naar Leeuwarden om Neushoorn zwart te blakeren. Vorig jaar gaf de zeskoppige Duitse band al een verhitte show in een uitverkochte Grote Zaal en dat wordt deze avond dunnetjes overgedaan. Met een show vol vuur en vette stage props creëren deze ervaren muzikanten een perfecte illusie van het origineel.

Meer info


FEUERENGEL – A Tribute to Rammstein – Zaterdag 28 oktober
So heiß! Rammstein-tributeband FEUERENGEL keert terug naar Leeuwarden om Neushoorn zwart te blakeren. Vorig jaar gaf de zeskoppige Duitse band al een verhitte show in een uitverkochte Grote Zaal en dat wordt deze avond dunnetjes overgedaan. Met een show vol vuur en vette stage props creëren deze ervaren muzikanten een perfecte illusie van het origineel.

Meer info

Fajtfest Fryslân – Zaterdag 11 november
Iedere zomer boven op een skiheuvel in de prachtige Moravische Hooglanden vindt een bijzondere transformatie plaats. Fajtfest, een iconisch metal/ -core festival in Tsjechië, transformeert de idyllische omgeving in een werkelijk kneiterhard walhalla. Ieder jaar trekt een horde van duizenden liefhebbers uit binnen- en buitenland naar de omgeving om te genieten van gitaargeweld. Dat kunnen wij ook, dachten we zo! Naar aanleiding van een initiatief in 2022 startte ‘ons’ Fryslân een bijzondere uitwisseling met het festival. Dit jaar mogen wij daarom onze bloedeigen Friese editie van het festival organiseren, met wel een hele strakke line-up uit (o.a.) beide landen!

Meer info


Dog Eat Dog – Donderdag 16 november
Back to the 90s met Dog Eat Dog! De legendarische Amerikaanse band was één van de eerste die hardcore punk combineerde met hiphop en nu zijn ze weer helemaal terug met nieuw werk. Op donderdag 16 november komen de crossover legendes samen met Grove Street en Kings Never Die doen waar ze goed in zijn: partying hard!

Meer info