2023 wordt jouw indie jaar in Neushoorn! Aankomend jaar staan er meerdere indie shows voor je klaar in Neushoorn. Strijk je meest kekke outfit en ga los op de gaafste gitaarriffs, zwijmel weg bij de mooiste indie ballads en ontdek nieuwe hits voor jouw favoriete afspeellijst. Met de Indie Card kun je op onderstaande geselecteerde shows naar binnen.


Hallo Venray – Zaterdag 8 april
Het Haagse alternatieve popfenomeen Hallo Venray komt ter ere van de release van het album ‘Coffee and Cake’ naar Neushoorn. En zoals je van deze Nederlandse legendes gewend bent, staat de nieuwe plaat wederom vol met instant Venray klassiekers.

Meer info


NH Café: Wodan Boys x Dirty Robot – Zaterdag 15 april
Bereid je voor op een avond vol keiharde rockmuziek. Wodan Boys en Dirty Robot komen op zaterdag 15 april hun rockkunsten door de speakers van het café blazen. Voor de mannen van Wodan Boys draait het allemaal om luide en energieke rockmuziek. Dirty Robot staat bekend om hun genrebending noiserock. Gezamenlijk gaan de twee bands zorgen voor een unieke maar vooral voor een knetterharde rock avond.

Meer info


Mazey Haze – Vrijdag 21 april
Klaar om kennis te maken met de nieuwste, Nederlandse indie-sensatie? Mooi, want Mazey Haze komt naar Neushoorn om jou al je zorgen weg te laten dansen! Met haar nieuwe EP, Back to the Start, op zak gaat Mazey Haze in het voorjaar van 2023 langs de Nederlandse zalen en brengt ze uiteraard ook een bezoek aan het noorden. Liefhebber van Alvvays, Tame Impala en Beach Fossils? Dan zul je ongetwijfeld ook fan worden van de poppy, sonische ‘60’s sound van Mazey Haze!

Meer info


Tape Toy – Vrijdag 28 april
Gruizige gitaren, speelse loopjes en een dikke bak energie á la de nineties, dat is TAPE TOY. De Amsterdamse indierockband komt vrijdag 28 april het Neushoorn Café plat spelen. Wat je kunt verwachten? Harde gitaren, meezingbare refreintjes en boven alles een goed feestje! 

Meer info


Mooneye – Zaterdag 27 mei
Een dik jaar na debuutplaat Big Enough heeft Mooneye, de band rond singer-songwriter Michiel Libberecht, nieuwe muziek klaar en staat er een clubtour langs kleinere, sfeervolle zalen in België en de buurlanden op het programma. Ditmaal komen ze ook langs Neushoorn om ons te verblijden met hun fijne indie sound!

Meer info


NH Café: The Super Soakers x HAITZE – vrijdag 2 juni

Ook in juni dendert de Nederlandse indietrein gewoon door! Station Neushoorn wordt natuurlijk niet overgeslagen en dus krijgen we indiebands The Super Soakers en HAITZE op bezoek! The Super Soakers komen vanuit Nijmegen met een stevige lading indierock en punk terwijl het Friese HAITZE heerlijke indiepop komt leveren.

Meer info


Personal Trainer – Donderdag 12 oktober
Midden in de lockdown in de lente van 2021 staat er een band in Paradiso. Zonder publiek. Live op YouTube. Dan moet er iets speciaals gebeuren om dit memorabel te maken, toch? Nou, memorabel kan je aan Personal Trainer wel overlaten! In Paradiso heeft de band namelijk een marathonoptreden gehouden van 24 uur lang. Een statement over hoe vastberaden en toegewijd deze groep is. Na een aantal waanzinnige uitstapjes naar het buitenland en vele optredens in de festivalzomer van 2022, is het tijd om Personal Trainer naar Neushoorn te halen!

Meer info


AFGELOPEN SHOWS

Elephant – Vrijdag 13 januari
Zonnige melancholie in majeur. Dat is het geluid van de 4-koppige Rotterdamse indieband Elephant. Met het debuutalbum ‘Big Thing’ op zak geeft de veelbelovende band een intieme show in Neushoorn. Mis het niet, want Elephant is the next big thing. Voor liefhebbers van Big Thief, Wilco en Andy Shauf is dit zeker een must-see.

Meer info


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is cloudcafe_detail@125x-1024x576.png

NH Café: Cloud Cafe x MOMSNAME – Vrijdag 3 februari
Het Amsterdamse Cloud Cafe en de Leeuwarder band MOMSNAME brengen je deze avond een nodige portie indie. Cloud Cafe brengt emotionele en persoonlijke muziek met een alternatieve mix van folk en rock. Ingetogen, maar rauw met een bijzondere en prachtige stem. Band MOMSNAME is niet bang om kwetsbaarheden bespreekbaar te maken en dit te versterken door een dromerige sound met serene zang. Al deze elementen nemen je mee naar een zachte, troostende, maar soms ook verdrietige plek.

Meer info


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is tessel_detail-addb.png

Tessel – Vrijdag 24 februari
De fijngetunede en spannende indiesound van Tessel gaat je meevoeren met hun galmende gitaren, losse drums en gelaagde vocalen. De Utrechtse band wist al met hun debuut-single al op 3FM te komen en is sindsdien gegroeid in sound en reportoire.

Meer info


NH Café: Poodle x Plain Bizarre – Vrijdag 3 maart
Poodle speelt ‘fluffy’ garagerock en Plain Bizarre komt met bedachtzame punkrock voor het vrijdagavondpubliek. Poodle is het Popronde talent van 2022 en gaf een straf optreden bij Hardwerk x Fogeltje en op Welcome to The Village. Plain Bizarre is een slanker/punkrockband en haalt internationale inspiratie uit Franse filosofen en de humoristische en spreektalige muziek van de Australische Courtney Barnett.

Meer info


NH Café: Ioana Iorgu x shoom – Vrijdag 10 maart
Ioana Iorgu is een onafhankelijke muziekproducent gevestigd in Groningen. Dissonante post-punk gitaren, en gortdroge beklijvende drums brengen een schril contrast met haar zacht gesproken kille teksten. De vijfkoppige band shoom haalt hun invloeden uit alle hoeken. Jazz, underground hiphop, post-rock en post-punk. Van John Coltrane en MF DOOM tot Slint. Het eindresultaat is het beste te vergelijken met de bands Black Midi en Black Country, New Road. 

Meer info


Klangstof – Donderdag 16 maart
Klangstof gaat lekker: op tour met de Pixies, headline shows in Amerika en succesvolle shows op Down The Rabbit Hole en Lowlands. De Nederlands/Noorse indieband heeft recent hun derde plaat, Godspeed to the Freaks, uitgebracht en gaat in het voorjaar van 2023 langs de Nederlandse popzalen. Op 16 maart 2023 staan ze in Neushoorn om ons te verblijden met hun mix van synth-pop, indie en elektronische muziek. Hier wil je bij zijn!

Meer info