IepenUP Live zoekt redactie stagiair!

Niet bang om op iemand af te stappen? Om lastige vragen te stellen? Om het gesprek aan te gaan met iemand die er een andere mening op na houdt dan jij? Ben je nieuwsgierig en wil je graag leren hoe het er aan toe gaat op de redactie van een talkshow? Dan zit je goed bij IepenUP!

Wat is IepenUP?
IepenUP is een multidisciplinair programma over vrijheid, democratie en diversiteit dat ontstaan is vanuitLeeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Door IepenUP zijn in 2018 verschillende activiteiten en projecten georganiseerd over hoe we samenleven in een wereld die verandert.

IepenUP Live gaat in 2019 door. Het is de wekelijkse talkshow die in het voor- en najaar elke woensdagavond georganiseerd wordt in Café de Backstage van poppodium Neushoorn. Deze talkshow wordt online live uitgezonden op Facebook en op de app en site van Omrop Fryslân.

Elke week focust IepenUP Live op een ander onderwerp. Zo stonden eerdere edities in het teken van gender, Trump, kleur en regionale identiteit, feminisme en politiek, seksualiteit en religie, plastic, de vagina, maar bijvoorbeeld ook schaats- en voetbalverhalen.
We mochten o.a. schrijver en politicus Jan Terlouw, Olympisch kampioen Esmee Visser, kunstenaar Daan Roosegaarde, filmmaker Frank Wiering, FEMEN-leider Inna Shevchenko, journalist Christiaan Triebert en verschillende kamerleden ontvangen. Elke week hebben we ook live muziek en poëzie en af en toe theater.

Wat hebben wij te bieden?

– Een plek in de redactie van IepenUP Live
– Samenwerking met Poppodium Neushoorn, Omrop Fryslân, YFK marketing; en diverse samenwerkingspartners voor specifieke uitzendingen
– Een werkplek op het kantoor van Poppodium Neushoorn in Leeuwarden
– De kans om mee te werken aan de inhoudelijke en productionele voorbereiding van een talkshow
– Inspraak op onderwerpen, items, gasten, vragen, marketing en communicatie
– De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen op het gebied van journalistiek, discussie en tv – Stagevergoeding

Wat vragen we van jou? – Nieuwsgierigheid
– Een brede interesse
– Open blik

– Creativiteit
– Research-vaardigheden
– Goede communicatieve vaardigheden – Wil om te leren

Praktische informatie

– Aanvang stage: in overleg, bij voorkeur zo spoedig mogelijk
– De eerste uitzending is op woensdag 4 september, de laatste 18 december – Duur stage: in overleg, bij voorkeur tot december
– Aantal dagen: 2 a 3 dagen per week
– Werkplek: Poppodium Neushoorn

Twijfel je nog? Niet nodig…

“Het mooiste aan werken op de redactie van IepenUP is dat je iedere week iets anders leert over een nieuw onderwerp. Je krijgt er de mogelijkheid om alle aspecten van het maken van een programma te leren. Ook krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid, waardoor je echt je eigen stempel op het programma kan drukken. Persoonlijk was het een mooie aanvulling op mijn wetenschappelijke achtergrond, omdat ik heb geleerd mijn kennis om te zetten in interessante en begrijpelijke vragen. Ik zou iedere beginnende journalist aanraden om bij IepenUP aan de slag te gaan.”

– Bastiaan van der Wal, oud-stagiair

Reactie

Laat van je horen! Stuur je cv en motivatie naar: jaccodeboer@gmail.com.