Ze hebben sjans, kleding, de dj en de nacht… De Likt is de Rotterdamse sensatie die sinds 2013 naam en faam maakt. De ‘Ja dat bedoel ik’-hiphopgroep komt vakkundig Neushoorn platspelen in afwachting van hun nieuw plaat ‘Ctrl-Alt-Delikt’. We stelden de heren een aantal vragen, meer info & tickets vind je hier.

Wat is belangrijker, vernieuwen of entertainen, en waarom?

Is allebei belangrijk. Vernieuwen doe je vooral voor jezelf. Zonder vernieuwing vindt je zelf niet echt de inspiratie. Entertainen doe je vooral voor het publiek, die komen toch om een show te zien. Anders kunnen ze Spotify gewoon aanzetten. Aan de andere kant willen we ook graag vernieuwen met het entertainen. Anders staat Jordy over 10 jaar nog steeds met een rood broekje aan op het podium 😉

Wat kunnen we van het nieuwe album verwachten?

‘We zijn nog iets breder gegaan. Natuurlijk staan er weer een paar keiharde bangers op, maar we zijn bijvoorbeeld ook gaan flirten met kleinkunst enzo. Er zit wat meer een thema in het album dan in de vorige albums. Het thema is een beetje semi retro / gaming. Dat loopt als een rode lijn door het hele album en komt mooi bij elkaar in de eerder uitgekomen single die ook Ctrl-Alt-Delikt heet.

Wat kan Leeuwarden verwachten van de show op vrijdag 28 februari?

Sowieso vinden we het heel leuk dat we onze goede vriend en een van de grote Friese helde MAASK meenemen. Die gast krijgt elke crowd gek. Super tof dat ie er bij is. Verder is deze show de eerste van de tour. Friesland krijgt dus een primeur van het nieuwe werk. De plaat komt pas in mei uit, dus we gaan bij jullie voor het eerst zien hoe er op de nieuwe tracks gereageerd wordt. Als je het vet vind, moet je daarna dus nog wel ff wachten voor je de tracks terug kan luisteren.