Het onderstaande artikel komt uit de najaarseditie van het Neushoorn Magazine. Benieuwd naar meer verhalen? Bemachtig het magazine in Neushoorn, op een van de andere vele locaties in Leeuwarden of check het online magazine.

In Neushoorn ben je niet alleen publiek. Studenten, startende acts en ervaren muzikanten ontmoeten elkaar in en rondom de oefenbunkers verscholen aan de achterzijde van het gebouw. Een ruimte is altijd meer dan de muren die het omringen en in dit specifieke hoekje van het pand komt muziek tot leven; waar beginnende bands voor het eerst flowen, de muzikale magie voelen stromen en ze kunnen proeven van het leven op de bühne! We nemen een kijkje achter de schermen.

Where the magic happens
Je ziet hier de leden van de band ‘Bad Luck Baby’. De muzikanten zijn regelmatig in de oefenbunkers te vinden, zowel met de band als met een van hun andere muzikale projecten. Leadzangeres Cath Harryvan: “We repeteren standaard elke maandag in Neushoorn. Daarnaast zijn we altijd bezig met nieuwe nummers schrijven, repeteren voor shows, of arrangeren voor onze nieuwe plaat die in het najaar uitkomt. Je kunt wel zeggen dat we kind aan huis zijn hier!”

Mathieu, beheerder van de oefenbunkers, is de vrolijke gastheer van deze creatieve omgeving. Als handige duizendpoot is hij verantwoordelijk voor alles wat maar te maken heeft met de ruimtes: van plannen tot verhuur en van technische hulp tot sfeermaker! Wat hij hier zo leuk aan vindt? Mathieu: “Ik zie vaak dat er nieuwe bands komen oefenen. Soms kennen ze elkaar al wel, maar dan is dit hun eerste keer oefenen hier. Eigenlijk is dat altijd wel succesvol, dus dan komen ze later weer terug. Dat is echt lachen! Er komen hier allerlei mensen repeteren; van bands die Nederlandse pop spelen tot aan metal en punk. Heel divers eigenlijk. En het is ook super gezellig, vooral als het helemaal vol is!”

Hoe dan?
Van maandag t/m zaterdag kun je in Neushoorn terecht in één van de vijf oefenbunkers. Maandag t/m vrijdag zijn we open van 17:00 tot 23:00 en op zaterdag van 10:00 tot 17:00. De bunkers zijn bereikbaar via de hoofdingang en achteringang van het pand. Meer informatie over de oefenbunkers vind je via neushoorn.nl/oefenbunkers.

Ready, set, record!
Tussen 22 juli en 1 september transformeerden we één van de oefenbunkers in een handige tijdelijke opnamestudio! Met alles klaar voor opname was er nog maar één ding nodig: muzikale acts met toffe ideeën voor die nieuwe plaat. En die zijn er zeker geweest! Lijkt jou dit ook wat? Houd onze socials in de gaten voor updates over de opnamestudio.

Zoek en gij zult vinden
Op zoek naar een nieuwe drummer? Gitarist? Hulp nodig van een bepaalde specialist? Wil je iets nieuws beginnen met andere muzikanten? Of bied je juist iets aan? Wie zoekt zal vinden en wie aanbiedt wordt gevonden door middel van het super handige prikbord! Je vindt het prikbord aan de muur in de gang.