Zaterdag 25 juni ging het team van Neushoorn weer de straat op. Deze keer met Ahmad Şexò, een vluchteling uit het Midden-Oosten. Samen met studenten Werner en Nelson van de muziekopleiding van D’Drive bracht Ahmad Koerdische muziek naar de stad.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en Neushoorn hebben de handen ineengeslagen om een podium te bieden aan muzikanten uit de noodopvang. Zo kunnen zij ondanks de moeilijke situatie waarin ze verkeren toch muziek maken. Dit om de situatie draaglijker te maken en muziek als instrument te gebruiken om emoties te verwerken en te delen.

Op vier verschillende locaties in het centrum van Leeuwarden heeft Ahmad samen met studenten Warner en Nelson het publiek kennis laten maken met niet-Westerse muziek. Hierbij zong Ahmad in eigen taal en speelde hij muziek op zijn buzug; een instrument uit de regio waar hij vandaan komt. Muziek is een universele taal die iedereen begrijpt.

Wekelijks oefenen Ahmad en muzikanten uit de noodopvang in Neushoorn. Op 29 juli zullen zij samen met Los Tréboles een optreden geven in het Neushoorn Café.