Neushoorn en Solidair Friesland zoeken de samenwerking op. Een hele maand lang fungeerde Neushoorn als locatie voor ontmoeting en workshops voor jongeren uit verschillende noodopvangen binnen de gemeente Leeuwarden. Donderdag 18 augustus vond de laatste workshop uit de reeks plaats. 

Gevluchte jongeren krijgen een plek om samen te komen tijdens de workshops die Solidair Friesland en Neushoorn deze zomer organiseerden. De jongeren, met vele verschillende nationaliteiten en achtergronden, krijgen de kans om in een veilige sfeer plezier te maken en nieuwe talenten te ontdekken, ondersteund door Solidair Friesland. Geeske de Vries, Coördinator Noodopvang Kinderactiviteiten, zag de impact van de workshops op de jongeren. “Het is prachtig om te zien hoe de jongeren opbloeien en gezien worden door middel van de workshops. Een jongere van 20 vertelde dat ze echt uitkijkt naar dit moment in de week. Zodat ze haar zorgen even kan vergeten en een gezellige avond heeft”. 

De workshop maand is 21 juli afgetrapt in Neushoorn en betreft een gevarieerd aanbod: van een sport bootcamp, een workshop gamen tot samen leren drummen op de djembé. Tijdens de laatste workshop leerden de jongeren teksten schrijven en rappen. 

Neushoorn is een organisatie waar samenwerking en talentontwikkeling altijd op waarde wordt geschat. Dit doen we door het huisvesten van een poppodium, een café en een school (D’Drive; school voor creatieve industrie) en door regelmatig samenwerkingen aan te gaan met verschillende organisaties en partijen, kunstenaars en beginnende talenten. Door de nieuwkomers een plek van connectie te bieden hopen we mee te hebben kunnen werken aan een inspirerende en fijne omgeving.