In onze voormalige rookruimte liggen nieuwe kansen om te bouwen op de culturele gelaagdheid van de Haniasteeg. In samenwerking met enkele enthousiaste initatiefnemers willen we deze kleine plek een nieuwe invulling geven. De ruimte kan zo invloed hebben op talentontwikkeling, culturele leefbaarheid en geeft ruimte voor experiment in onze stad. Dit doen we door het realiseren van een Fair Practice Expositieruimte die Jonge Kunstenaars een podium biedt: RAAMH.

De jonge Leeuwarder kunstenaar Anne Fie Salverda presenteert vanaf vrijdag 2 december de dromerige video installatie ‘Brekend Licht’. Ze gaat het licht dus breken met haar kunstwerk maar houdt het RAAMH hopelijk intact! Anne Fie Salverda is geïnspireerd door de bewegingen en vormen van open water en speelt met de mogelijkheden van licht en objecten. De installatie is ontwikkeld en voor het eerst gepresenteerd op het Interference Young Masters Festival in Tunis.

Anne Fie’s beelden die met behulp van beamers en prismas de oude rookruimte gaan ophelderen, nemen ook de klinkers van de Haniasteeg mee in de gehele ervaring. Dus pas je wandelroute in de stad eens aan en neem een (nachtelijk) kijkje in de Haniasteeg!

De expositie is te bekijken tot 7 januari 2023.