Friese Vinyl Club draagt bij aan het versterken van het artistieke klimaat in Friesland door talentvolle en ambitieuze Friese acts te helpen met de realisatie, release en promotie van een exclusieve 12” vinyl. Bovendien biedt de FVC een platform voor Friese kunstenaars en vormgevers om het exclusieve artwork voor de platenhoezen te verzorgen. Komende zaterdag brengt de band hun EP genaamd ‘High Hopes’ uit. Bezoekers krijgen zoals altijd een exemplaar mee naar huis. De plaat van Seewolf is de negende release in een reeks van vele.

Friese Vinyl Club
De Friese Vinyl Club is een initiatief van Popfabryk, Deepgrooves, Friesland Pop en Neushoorn. Met een lidmaatschap op de Friese Vinyl Club weet je de Friese Muziekindustrie dus op de perfecte manier te supporten. Met vinylplaten en releaseshows.

Seewolf
Overtuigde eenvoud, angstaanjagende rust en een razende wind. Dat is het geluid van Seewolf. Vier mannen uit het noorden die tijd nemen om iets te vertellen met hun nummers en daarbij geen noot te veel spelen. De muziek kan het beste omschreven worden als psychedelische indie rock. In 2015 laten de mannen een tapemachine verschepen van San Francisco naar Friesland. Op diezelfde tapemachine heeft muziek van o.a. Neil Young, Van Morrison, Tom Waits en The Grateful Dead door de sporen van het apparaat gelopen. In de achterkamer aan de Oudebildtdijk kan Seewolf analoog opnemen en hebben ze toegewerkt naar een prachtige nieuwe EP getiteld ‘High Hopes’.

De afgelopen jaren is de wereld ingrijpend veranderd. Voor de band bleek dat een inspiratiebron voor nieuwe creatieve en uitdagende samenwerkingen. Dit resulteerde in verrassend nieuw materiaal, maar nog steeds met de voor Seewolf zo kenmerkende warme analoge sound. De nieuwe single ‘How The War Began’, tevens de eerste single van de EP, kwam uit op 23 september 2022 en bevat een epos waarin zanger Dolf Kuiken mijmerend een spiegel voorlegt aan de luisteraar. Seewolf sluit de ogen niet. Er worden vragen gesteld over de huidige maatschappij en hoe we ons hiertoe verhouden. Hoe en op grond waarvan oordelen we eigenlijk en wat zegt dat over onszelf? De band gaat, meer nog dan voorheen, de diepte in en brengt in hun nummers een intrigerende gelaagdheid aan. De ‘High Hopes’ EP neemt je mee in verschillende sferen, rauw en eerlijk. Het is een goede mix tussen confrontatie, introspectie, maar ook een zoektocht naar hoop en verbinding.

Seewolf wordt in het voorprogramma bijgestaan door Leonard Ford. De gitarist speelt eigen delta blues alsof hij met een tijdmachine vanuit Mississippi in de jaren ’30 komt. Ford heeft zowel solo als in bands op vele plekken gespeeld. Zo stond hij bijvoorbeeld in Nederland op de Zwarte Cross, Oerol, TT Assen en Welcome to the Village. Zijn muziek bracht hem ook over de grens in Noorwegen en bij onze ooster- en zuiderburen.