De nieuwe generatie rocksterren komt eraan! De laatstejaars van D’Drive studeren af en dat betekent dat er weer afstudeerconcerten aankomen waarin de studenten laten horen wat ze in huis hebben. Van noise rock tot dansbare Latijnse muziek; alles komt aan bod. Check hieronder de data en zet ze in je agenda!

Indiependence + BosbrandDinsdag 14 maart

Indiependence
De 5-koppige muziekgroep Indiependence is het afstudeerproject van Mike van Rijn. Deze openingsact van de eindexamens, heeft als doel om het dak eraf te blazen met diverse indie-rock anthems met classics, zoals Muse’s Hysteria en Everlong van de Foo Fighters.

BOSBRAND
Bosbrand is het afstudeerproject van Rafael Keijzer. De one-man noise machine is geïnspireerd door artiesten zoals Ramleh, Aphex Twin en Merzbow en zoekt de absolute rand van muziek op.


Jillies Room + Anook – Dinsdag 21 maart

Jillies Room
Een avond voor jong en oud met Jillies Room! Op 21 maart studeert Jildez den Hartogh af met een sfeerische, een concert waarbij het net lijkt alsof je je huis helemaal niet uit bent gegaan, alsof je gewoon in de woonkamer staat!

Anook
Met een zes koppige band speelt Anook voor het eerst eigen, intieme nummers met daarnaast een mix van KALEO en Mumford and Sons. Tijdens de afstudeershow van Anouk Minnema bouwen ze de intieme sfeer vol emoties op naar een eindpunt vol euforie en ontlading.


Last In Line + Back to Boogie Wonderland Dinsdag 28 maart

Last In Line
‘Rock ‘n’ Roll for life’ dat is het moto van deze band. Last In Line is een band die houdt van rock en metal spelen. Een scheurende stem, een knallende gitaar en een solide ritmesectie die gas geeft. Met Lars Rietkerk die zingt, afstudeerder Hylco Kootstra op de gitaar, Milan Kienstra op basgitaar en Senne Van Zelm op de drums.

Back to Boogie Wonderland
Stap weer terug in de Jaren 70! Back to Boogie Wonderland is een project ontstaan uit een gedeelde liefde voor jaren 70 soul, funk en discomuziek. Het afstudeerconcert Milan Kienstra heeft als doel om deze muziek opnieuw in de spotlight te zetten.


Yung Erd + Schlæpp Dinsdag 4 april

SCHLÆPP
Are you going to Schlæpp tonight? Schlæpp (Slapp) is dat zeker van plan. Jazzy, funky en Schlæppy. Zo beschrijft de band, en het afstudeerconcert van Senne van Zelm, zichzelf. Met een zwoele bass, een slappende beat en een zangeres met een dromerige stem probeert Schlæpp je met hun eigen repertoire te overtuigen.

YUNG ERD
Yung Erd is een band gevormd door gitarist Eddie Reijcheler. Met vele invloeden uit allerlei hoeken meanderen ze tussen soul, jazz, funk, en hiphop. Van D’Angelo tot Butcher Brown en van Anderson .Paak tot Erykah Badu. Yung Erd pakt je bij de hand, neemt je mee langs allerlei genres en schuift je dan zo de dansvloer op!


Linnie Wonder Experience + Melissa Pander Dinsdag 18 april

Linnie Wonder Experience
Linnie Wonder Experience speelt deze avond de sterren van de hemel én van die ene ster uit Hollywood; Stevie Wonder. Linnie Wonder Experience is het eindexamenconcert van Linde Guljé haar Stevie Wonder coverband, die de funk & soul hits op tekstueel en muzikaal gebied van Stevie op geweldige wijze vertolken.

Melissa Pander
Melissa Pander speelt haar eindexamenconcert samen met haar ondersteunende band ‘de Panders’. Verwacht een avond vol met (Nederlandstalige) popmuziek. Veel van de nummers zijn geschreven door Melissa zelf, met gevoelige teksten en feestelijke muziek.


Controlled Chaos + Diamonds//Honey – Dinsdag 9 mei

Controlled Chaos
Met de top 2000 als grootste inspiratiebron komt de band Controlled Chaos met een setlist die niet over één kam te scheren valt. Of het nu strakke instrumentale Cory Wong riffs zijn of een Marcus King blues song is, onder begeleiding van Hielke Vlieg (gitaar), Thijs Jonker (keys), Eddie Reijcheler (gitaar) en Senne van Zelm (drums) belooft bassist Werner Lenos dat er geen moment hetzelfde gaat zijn.

Diamonds//Honey
Uitdagende pop-rock met een zoete punch waar je u tegen zegt; dat is Diamonds//Honey. De Noord-Nederlandse band is het product van vijf rasmuzikanten die elkaar vinden in hun voorliefdes voor rauwe riffs, scherpe teksten en gifzoete esthetieken tevens het eindexamenconcert van Ian Wijma. Vorig jaar betraden ze het Neushoorn podium al met hun uitdagende poprock, een jaar later hebben ze de smaak nog altijd goed te pakken.


Los Treboles + Lvrs in Concert Dinsdag 16 mei

Lvrs in Concert
Lvrs in Concert is een ervaring waarin zanger, instrumentalist, composer en songwriter; Lars Rietkerk voor het eerst zijn eigen werk opvoert. De artiest profileert zijn creativiteit en artisticiteit binnen zijn bands (Retrovølt, SCHLÆPP, Johnny Loves Me & the Lovebirds), maar verheugt zich erop zichzelf te onderstrepen en te laten zien wat hij in huis heeft.

Los Treboles
Maak kennis met Los Treboles, of ook wel de Claves. Tijdens het afstudeerconcert van Nelson Leon Gomez speelt Los Treboles in een nieuwe bezetting, met veel speciale gasten en met een compleet nieuwe setlist. Los Treboles heeft als doel om het publiek aan het dansen te zetten. Met energievolle en dansbare muziek om er een geweldige avond van te maken.