Wat beïnvloedt jouw eetpatroon? De rondtoerende interactieve tentoonstelling ‘Schep maar op’ over (gezonde) voeding staat een week lang in onze foyer! De installatie was onderdeel van het voedingswetenschap educatieprogramma van de Europese Nacht van de Onderzoekers en toert door de noordelijke Nederlandse provincies. 

Ben jij die persoon die in het museum altijd alles wil aanraken? Wil je het jaar gezond beginnen? Of ben je gewoon leergierig? Met de ‘Schep maar op’ installatie in Neushoorn word je geïnformeerd én geëntertaind. Haal de highscore in het prikkelende videospel of leer via de interactieve schermen meer over hoe jouw omgeving eet. 

De tentoonstelling ‘Schep maar op’ gaat over (gezonde) voeding. De installatie voor jong én oud bestaat uit een interactief videospel, visualisaties van maaltijden uit de geschiedenis en de toekomst en geeft ook meer diepgaande informatie over voedingspatronen in Friesland en Groningen. Het vormt een informele en speelse verbinding tussen onderzoekers en het publiek.

‘Schep maar op!’ is een initiatief van de Aletta Jacobs School of Public Health en is onder andere opgezet samen met wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en het UMCG. 

De tentoonstelling is te bekijken in onze foyer tot en met donderdag 19 januari 2023.