Eén van de dansstudio’s in Neushoorn krijgt een nieuwe naam: Nynke van Duinen dansstudio. Ter ere van Nynke van Duinen haar onmisbare rol en haar tomeloze inzet in de Friese danswereld wordt deze danszaal, ter gelegenheid van haar 75e verjaardag, naar haar vernoemd. De ballet- en jazzdans-docente zit al ruim 55 jaar en de danswereld en geeft, met ongekende passie, al bijna 40 jaar lang les aan jongeren, jeugd en volwassen.

Nynke van Duinen staat bekend als een dansdocente bij wie de leerlingen op nummer één staan. Je ziet haar dan ook direct stralen wanneer ze over haar leerlingen vertelt. Hard werken, discipline en eerlijkheid staan bij haar hoog in het vaandel en alhoewel ze perfectionistisch is, is ze ook zeer betrokken, motiverend en geïnteresseerd. Uiteindelijk is het de passie en dans die voor haar het allerbelangrijkst is. Dat is ook waarom haar leerlingen met exact hetzelfde enthousiasme praten over Nynke van Duinen!

Als collega staat Nynke bekend als iemand met een authentieke persoonlijkheid en een groot hart dat altijd wil verbinden. Eigenschappen die het zo speciaal maken om met haar te werken. Nynke heeft het allerbeste voor met de dans in Friesland, ze gaat mee met haar tijd en houdt aansluiting bij alle verschillende leeftijden. Haar bijdrage en invloed is dan ook onmiskenbaar. 

Met haar jarenlange carrière met veel (internationaal) doorgebroken leerlingen is van Duinen nog het meest trots op het feit dat ze nog steeds les mag geven aan zoveel jonge en traditionele dansers. Vrijdag 10 februari werd ze al verrast door haar leerlingen uit Leeuwarden en Drachten. Bij een speciaal optreden met een Luigi-warming-up kreeg ze van alle 70 leerlingen een roos. 

Afsluitend kunnen we nooit genoeg zeggen om duidelijk te maken hoeveel Nynke voor de Friese danswereld heeft betekent. We bedanken haar enorm en hopen, samen met haar, dat ze nog vele jaren zal blijven leren en inspireren.

Fotograaf: Eddy Koopal