Neushoorn organiseert twee benefietavonden voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Aankomende dinsdag, 21 februari, organiseren we een muzikaal benefietfestival met tal van live-acts waar Jungle by Night als headliner verschijnt. Vrijdag 24 februari staat de avond in het teken van eten en zijn we de plek voor een diverse foodmarket. De opbrengst van de beide avonden gaat volledig naar Giro555.  

De berichten en hartverscheurende beelden van de getroffen gebieden en de binnenkomende cijfers over de ramp zijn weerzinwekkend. Het dodental na de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië staat volgens de autoriteiten in het betreffende gebied op circa 42.000 personen, dit getal zal de komende tijd nog verder oplopen. Het is duidelijk dat we te maken hebben met een humanitaire ramp van ongekende omvang, waardoor er een dringende noodzaak is aan hulp voor de getroffen gebieden en zijn vele slachtoffers. De hulporganisaties achter Giro555 bieden de directe noodhulp die op dit moment zo nodig is en haalden met een landelijke actie op 15 februari al 88,9 miljoen euro op.

Ook de directie en medewerkers van Neushoorn bleven niet onberoerd door de hartverscheurende berichten die, naast het nieuws, ook via vrienden, bekenden en familie binnenkwamen. Om een helpende hand te bieden organiseren we samen met tal van andere lokale partijen in de aankomende week twee verschillende benefietavonden om geld op te halen voor het goede doel. 

In samenwerking met Friesland College presenteren we een avondvullend programma tijdens het ‘Neushoorn voor Giro555’ benefietfestival, waaraan ook AA Security belangeloos meewerkt. De avond wordt geheadlined door de energieke band Jungle By Night, die met liefde een uniek voorproefje komen geven van hun aankomende concert in de Gashouder in Amsterdam op 10 maart. Samen met een flinke verzameling lokale acts zullen ze zich inzetten om vanaf 19:00 uur de gehele avond het gebouw met muziek te vullen. Het programma is bijzonder divers met onder andere poprock van Diamonds//Honey, indiepop van De Koots, black metal van Drôvich en fuzzy bluesrock van Historian.

Vrijdag 24 februari zal Neushoorn worden omgetoverd tot een sfeervolle foodmarket met uiteenlopende foodtrucks van lokale aanbieders, waaronder Syrische hapjes, bereid door jongeren van JOF foodtruck, en restaurant Saray is aanwezig met Turkse hapjes. Daarnaast zijn er nog tal van nationale en internationale gerechten en drankjes te verkrijgen. De foodmarket is geopend van 17:00 tot 21:00 uur.

Voor beide avonden geldt dat bezoekers hun eigen ticketprijs mogen bepalen. Naast die opbrengst, zal ook alle opbrengst van de horeca volledig naar Giro555 worden gestort en zijn er op beide avonden aanvullende ludieke acties waarmee bezoekers aanvullende mogelijkheden hebben om extra geld te doneren.