Het onderstaande artikel komt uit de voorjaarseditie van het Neushoorn Magazine. Benieuwd naar meer verhalen? Bemachtig het magazine in Neushoorn, op een van de andere vele locaties in Leeuwarden of check het online magazine.

Muziek, wij kunnen er bij Neushoorn geen genoeg van krijgen! We zijn altijd on the hunt naar meer en ontdekken dan ook graag nieuwe parels, oude klassiekers en alles daartussenin. De artiesten die bij ons spelen delen uiteraard die liefde voor muziek, maar welke platen vinden zij nou het allermooist? Deze editie gaan we op platensafari door de platenkast van Dennis van Aarssen. De 28-jarige zanger won in 2019 The Voice of Holland en ging daarna een glansrijke carrière tegemoet. Op 15 april 2023 staat de jazzzanger in Neushoorn als onderdeel van zijn clubtour met de Dennis van Aarssen Bigband. We wilden hem graag wat beter leren kennen en doen dat aan de hand van zijn big five: de vijf belangrijkste platen in zijn leven!

Door deze plaat wilde ik muzikant worden:
“Als kind luisterde ik altijd naar Robbie Williams’ ‘Swing When You’re Winning’. Door die muziek ben ik van de bigbands, swing en de crooners van de 20e eeuw gaan houden. Door die plaat wist ik dat ik later met (liefst een zo groot mogelijke) bigband/orkest op het podium wilde staan. Het gevoel dat je met een enorm team van muzikanten in dezelfde groove zit en daarin het publiek mee kan nemen, leek me als 7-jarig jochie al het allermooiste dat er is.”

Deze plaat was de soundtrack van mijn jeugd:
“Liquido – Narcotic. Die song brengt me terug naar alle schoolfeesten van vroeger, waar de DJ dan altijd afsloot met deze of met Gigi D’Agostino – L’amour Toujours. Bij allebei de tracks ging voor middelbare school-begrippen het dak er echt volledig af. Ik heb zoveel mooie herinneringen aan die schoolfeesten, waarbij alle 500 aanwezigen dan op het laatste moment uit volle borst meezongen met een van deze twee tracks.”

Dit is mijn meest recente ontdekking:
‘’E. Live – I Feel It. Ik liep met m’n vriendin door een winkel en opeens begon ik midden in de winkel met mijn hoofd te dansen. Ik pakte gauw mijn Shazam erbij, want op deze muziek kon ik niet stil blijven staan. Het bleek E. Live – I Feel It. te zijn, waar ik nog nooit van gehoord had, maar sinds die dag staat het bij mij op de playlist!’’

Deze plaat zou iedereen moeten luisteren/hebben:
“Het album ‘Sinatra At The Sands’. Een legendarische live-opname van wat mij betreft de grootste artiest aller tijden, met een van de grootste arrangeurs/producers als dirigent, namelijk Quincy Jones, voor het orkest van Count Basie. Het wordt nooit beter dan dat. Drie absolute grootheden, wiens krachten gebundeld zijn in een waanzinnig concert in het Sands Hotel/Casino in Las Vegas, waar het toen allemaal gebeurde. Man, wat had ik die tijd graag meegemaakt!”

Ik wou dat ik deze plaat gemaakt had:
“Harry Connick Jr. – Come By Me. Harry Connick is één van de meest waanzinnige crooners die ik ooit heb gehoord en ‘Come By Me’ is wat mij betreft zijn allerbeste werk. Het swingt als een trein! Hij heeft het zelf geschreven én gearrangeerd en naast het zingen speelt hij ook nog eens piano. Die plaat is echt een ongelofelijk kunstwerk wat swingmuziek betreft.”