Rockers en metalheads opgelet! Op zondag 28 mei strijkt The Rock Circus Talent Tour neer in Neushoorn. Tijdens deze battle of the bands gaan Nederlandse rock- en metalbands uit Friesland de strijd met elkaar aan voor de felbegeerde kans om op The Rock Circus op te treden. Dus ben jij een rock- of metalband en wil jij in november op het grootste indoor rock & metal festival van de wereld spelen? Geef je dan snel op!

Wat is The Rock Circus Talent Tour?
The Rock Circus is een nieuw rock/metalfestival dat plaatsvindt van 3 tot 5 november 2023 in de Brabanthallen, Den Bosch. Dit festival wordt georganiseerd door Mojo en Libéma Entertainment in samenwerking met Willem Twee Den Bosch. Voorafgaand aan The Rock Circus 2023 vindt The Rock Circus Talent Tour plaats, een talententraject en wedstrijd voor Nederlandse rock- en metalbands uit. Tien podia uit tien Nederlandse provincies scouten rock- en metalbands in hun eigen provincie om hen de kans te geven om op het festival te spelen. The Rock Circus Talent Tour wordt eens per twee jaar georganiseerd. 

Tijdens deze voorronde nemen 4 bands het tegen elkaar op. De externe jury, die bestaat uit diverse heavy professionals uit Friesland, selecteert de winnaar. Ben jij klaar voor deze unieke kans? Geef je dan op en wie weet win jij een spot op het grootste indoor rock & metal festival van de wereld! Opgeven kan tot en met vrijdag 28 april via wietze@neushoorn.nl

FAQ
Wie kan deelnemen aan de Talent Tour?
Jouw band speelt (hard)rock, metal, metalcore, danwel een mix/crossover. Minimaal de helft van de band + 1 bandlid komt uit de provincie waarin ze meedoen. Dus bestaat jouw band uit vijf leden? Dan moeten minimaal 3 uit de provincie komen. Ook is de hele band beschikbaar om bij winst het hele programma door te lopen (workshops, The Rock Circus 2023 en eventueel plek op hoofdpodium op The Rock Circus 2024). Coverbands kunnen niet meedoen. Een enkele cover in het repertoire is geen probleem, maar jouw band speelt voornamelijk eigen werk. Er is geen leeftijdsgrens voor de bandleden.

Ik heb me aangemeld, wat kan ik hierna verwachten? 
Aanmelden kan tot en met vrijdag 28 april. Een week na sluiting van de open call krijg je bericht van Neushoorn of je geselecteerd bent. In dit bericht staat ook aanvullende informatie wat er van je verwacht wordt tijdens de voorronde. 

Wat wint de winnaar van de voorronde?
– Een plek op de Talent Stage tijdens The Rock Circus 2023;
– Een workshop georganiseerd door Mojo, gericht op hoe de bands alles uit hun deelname aan The Rock Circus kunnen halen: promotie, internationalisering, engagement;
– Inhoudelijke verdieping door samenwerking met Willem Twee Studios;
– Een nader te bepalen geldbedrag voor deelname aan The Rock Circus 2023.