Het onderstaande artikel komt uit de najaarseditie van het Neushoorn Magazine. Benieuwd naar meer verhalen? Bemachtig het magazine in Neushoorn, op een van de andere vele locaties in Leeuwarden of check het online magazine.

What happens in neushoorn stays in neushoorn? Niet als het aan ons ligt! We hebben jullie gevraagd naar jullie mooiste, leukste en meest bijzondere ervaringen in neushoorn. In deze najaarseditie lichten wij één van deze ervaringen voor jullie uit! Leeuwarder artiest Naduah van Keulen heeft een bijzonder verhaal over dé trots van het noorden: Kraantje Pappie!

Naduah: “Het beste verhaal wat ik te vertellen heb over Neushoorn is de keer dat ik met Kraantje Pappie op het podium belandde. Ik had een liedje geschreven waar een referentie naar een nummer van Kraantje inzat. Het leek me echt heel funny als hij in de clip zou willen komen, al was het maar voor een halve seconde. Een coach van mij gaf als tip om bij een show langs te gaan en het hem daar te vragen.

Toevallig bleek hij een paar dagen later een show in Neushoorn te geven, dus heb ik direct een kaartje gekocht. Later die dag postte Kraan iets op Instagram over shirts met de tekst van ‘Best Wel Een Ding’ erop. Je kon de shirts niet alleen kopen, maar ook winnen door met hem op het podium ‘Best Wel Een Ding’ te rappen. Ik kende het nummer al aardig, maar zeker nog niet volledig dus ben ik de dagen voor de show als een gek gaan oefenen.

Tijdens de show was ik vet zenuwachtig, want ik wist dat het moment eraan zat te komen. Hij deed het nummer eerst zelf een keer (wat een longinhoud heeft deze man!) en daarna haalde hij aan de andere kant van de zaal iemand uit het publiek. Ik zag het moment zo aan me voorbijgaan, helaas… Maar gelukkig: de persoon die op het podium stond, lukte het niet om het nummer mee te rappen. Ik liep naar voren en iedereen om me heen wees mij aan. Toen ik oogcontact had met Kraantje vroeg ik “Mag ik het ook proberen?”. Hij trok me het podium op en na een slokje water heb ik samen met hem ‘Best Wel Een Ding’ gerapt.

Achteraf bij de merchandise heb ik nog even met hem gekletst en hem een prentenboek gegeven met de songteksten van mijn eigen muziek en illustraties daarbij. Ik ben natuurlijk compleet vergeten om hem te vragen in die clip te komen spelen, maar ik heb wél met hem op het podium gestaan, dus uiteindelijk was het sowieso een win!”  

Heb je ook een leuk verhaal over Neushoorn? Mail dan naar marketing@neushoorn.nl en misschien delen we ook jouw verhaal!