Het onderstaande artikel komt uit de najaarseditie van het Neushoorn Magazine. Benieuwd naar meer verhalen? Bemachtig het magazine in Neushoorn, op een van de andere vele locaties in Leeuwarden of check het online magazine.

2023 is het jaar van Orange Skyline! Met optredens op onder andere ESNS en Pinkpop, een Edison nominatie en heel… héél veel shows, kan Neushoorn natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Vrijdag 3 november komen ze onze Arena opschudden met hun up-tempo indie en poprock songs. Genoeg redenen om de band nog wat beter te leren kennen! We klopten aan bij leadzanger Stefan van der Wielen met ons oude, vertrouwde vriendenboekje. Besties forever!

Heb je een ritueel voordat je optreedt?
Biertje openmaken. Slok nemen. Vooral geen groepsknuffel. Al helemaal geen yell. Podium op en spelen.

Wat wilde je vroeger worden?
Als kind wilde ik advocaat worden. Ik heb in een duister, ver verleden zelfs nog een rechtenpropedeuse gehaald. Uiteindelijk leek rockartiest mij toch een respectabeler beroep.

Waar ben je het meest trots op?
Ik woon in Amsterdam, en daar is het de norm om een eikel in het verkeer te zijn. Ik vind het leuk om daar een beetje tegen te rebelleren door juist heel vriendelijk en hoffelijk te zijn. Soms weten mensen niet wat hen overkomt als ik vanaf de fiets naar ze glimlach en gebaar dat ze voorrang hebben op het zebrapad. Daar ben ik trots op.

Wat is het beste concert dat jij (tot nu toe) zelf hebt gezien dit jaar?
Arctic Monkeys in de Ziggo Dome. Fenomenaal.

Wat is het meest bijzondere optreden dat je ooit hebt gegeven?
Pinkpop deze zomer. Toch wel een droom die uitkwam. En de band speelde ook niet onaardig.

Heb jij een bijnaam? Zo ja, welke?
Witte Condor. Lang verhaal. Begon als grapje op de sportclub. Jiskefet kenners snappen dan hoe goed ik was…

Met welk liedje zou je je leven op dit moment omschrijven?
Ik zit deze vragen op een relaxte dag vrij thuis aan de keukentafel, te beantwoorden. Dus dan zeg ik: ‘This Must Be The Place’ van Talking Heads.

Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?
Sowieso zonnig. Alle dagen zijn beter als de zon schijnt. En dan ergens optreden, niet de BOB zijn die avond en dan op de achterbank onderweg naar huis na de show nog even nagenieten met een biertje.

Wat is nou écht een ‘guilty pleasure’ van jou?
Snuiven aan artiestenpolsbandjes. Alleen m’n eigen hoor. Soms speel je ergens en krijg je zo’n fancy plastic polsbandje dat niet scheurt, maar die je alleen kunt afknippen. En die ruiken gewoon heel lekker. Dan neem je daar een flinke snuif van, en dan vlieg je over dat podium.

Welke skill heb jij altijd al eens willen leren?
Eerste hulp verlenen. Ik wil als band net zo lang door als The Rolling Stones. Dus dan lijkt dit me wel handig.

Wat staat er op jouw bucketlist?
Meedoen aan Wie is de Mol?.

Op vrijdag 3 november staat Orange Skyline bij ons in de Arena. Er zijn nog een aantal tickets beschikbaar!