Het onderstaande artikel komt uit de najaarseditie van het Neushoorn Magazine. Benieuwd naar meer verhalen? Bemachtig het magazine in Neushoorn, op een van de andere vele locaties in Leeuwarden of check het online magazine.

Dit najaar valt er weer een hoop nieuw talent te ontdekken in neushoorn. De place to be? Het Neushoorn Café, natuurlijk! Hier staan iedere vrijdagavond talenten van eigen bodem die ready zijn om jou omver te blazen. Voor een klein prijsje ben je erbij, maak je het mee en kan je Spotify playlist weer gevuld worden met nieuwe muziek. Een win-win-win! Benieuwd geworden? We lichten een paar artiesten uit ons programma voor je uit. Wellicht ontdek jij wel je nieuwe favoriete band!

FIEP
Van post punky praatzang tot, ja, wat eigenlijk niet? FIEP indie noemen doet onvoldoende recht aan het vernuft, de fantasie en de enorme catchiness van haar songs. Energieke, positieve popsongs met een bite: daar houden we van! De band rondom Veerle Suzanna Driessen zag het eerste daglicht tijdens de Amsterdamse Popprijs 2021 waarvoor ze werd geselecteerd met slechts een paar demo’s op zak. Sindsdien is het hard gegaan. Zo haalde de band de finale van de Amsterdamse Popprijs, speelden ze voorprogramma’s voor indie-darlings Wet Leg en Ratboys en waren er live-sessies bij 3voor12 en KINK. Als klap op de vuurpijl stond de band op Eurosonic Noorderslag in 2023, waar ze een onuitwisbare indruk achterlieten. FIEP stond vrijdag 13 oktober bij ons in het café.

THEM DIRTY DIMES
Old-fashioned jazz, blues en gypsy: Them Dirty Dimes brengt je nieuwe muziek met een vintage feel. Na het goed ontvangen debuutalbum ‘In Gold We Trust’ heeft de Groningse vijfmansformatie de blaren op de vingers gespeeld in binnen- en buitenland. Maar hoe vang je de energie van een festivalfavoriet op een studioalbum? Het antwoord hierop hebben de heren weten te vangen op hun nieuwe plaat ‘Empty Pockets’. Them Dirty Dimes neemt je op vrijdag 3 november mee in een wereld waar humor, verdriet en speelplezier hand in hand gaan. Meer info.

MUYLIKE
Hoe spreek je dit nou uit? Hoe ingewikkeld de naam ook is, zo ongecompliceerd vrolijk is de muziek van de Utrechtse band rondom producer en songwriter Stijn Post. Vanuit zijn studio ontstaan zonnige, opgewekte indie-popliedjes bomvol lekkere gitaarlijntjes en melodieuze koortjes. De band tourde eerder door heel Nederland met de Popronde en afgelopen april speelde Muylike als support voor Chef’Special in de Ziggo Dome. Liefhebber van de zonnige tunes van Vampire Weekend, Two Door Cinema Club en Unknown Mortal Orchestra? Dan ben je vrijdag 24 november bij Muylike aan het juiste adres! Meer info.

BONY MACARONI
Nietsverhullend milennial-leed en oprechte levensvragen. Soms wat cynisch, soms wat klagerig, maar altijd recht voor z’n raap. Bony Macaroni brengt het snel (en ook best hard) en hoort jou het liefst de volle 3 minuten meeblèren. Emo-pop op z’n best, zeggen we dan maar! De band gaat net zo hard als haar muziek: binnen een jaar speelden ze vanuit het niets 52 shows door Nederland, Duitsland en België. Festivals van Sniester tot Mildtfest en supportshows voor o.a. Tim Vantol en de legendarische Raggende Manne. Nu is er een debuutplaat, vol met nummers die je niet meer uit je kop gaat krijgen. Heb je vrijdag 29 december zin in een aanstekelijk avondje jank-punk? Bony jankt gezellig met je mee! Meer info.