Heb jij de ambitie om muziekmanager worden? Wil je artiesten ondersteunen in hun weg naar professionaliteit? Of misschien wil je het management van je eigen act serieus aanpakken. Als je wilt leren hoe een platenlabel, concertboeker, of publisher werkt, of meer over subsidies wilt ontdekken, dan is dit traject wellicht iets voor jou. Aanmelden kan t/m 15 januari.


Wat is het
We bieden in samenwerking met Platform Popcultuur Fryslân en Popfabryk een coachingstraject aan, bestaande uit een half jaar les en een half jaar stage. We nodigen Friese muziekmanagers in spe uit (geboren of woonachtig in Friesland) om deel te nemen aan deze cursus.

De cursus
De cursus bestaat uit een lessenreeks van 6 onderdelen; Management, Live, Label, Publishing, Financiering, en in de laatste les presenteren de deelnemers de jaarplannen van de artiest. Ca. 1x per maand is er les, op dinsdagavond in Neushoorn. De lessen bevatten een combinatie van theorie, Q&A en gastsprekers. Alle docenten zijn experts uit het werkveld.

Je neemt zelf een artiest mee die je wilt managen óf wij zoeken een artiest voor je die bij jou past. Met die artiest ga je een jaarplan schrijven waarin alle lesonderdelen een plek hebben. Hierin wordt je gecoacht. Want hoe schrijf je zo’n plan, en hoe voer je dat uit?

Praktische info

 • Periode: februari t/m juni 2023.
 • Data: 13 februari, 12 maart, 16 april, 14 mei, 4 juni en 19 juni.
 • Tijden: 19:00-21:30 uur.
 • Waar: Neushoorn, Leeuwarden.
 • Je neemt zelf een artiest mee óf er wordt een passende artiest voor je gezocht.
 • Buiten de lessen om werk je (verder) aan je opdrachten.
 • Een deel van de lessen zal ook toegankelijk zijn niet-cursisten.

Kosten
Deze cursus wordt door de samenwerkende partijen (Platform Popcultuur Fryslân, Popfabryk en Neushoorn) gratis aangeboden aan de cursisten. Het doel van de cursus is om de muziekindustrie in Friesland op een duurzame manier te versterken.

Aanmelding
Het traject is geschikt voor degenen die zich in deze punten herkennen: – Je bent zelf actief als beginnend muziekmanager of als artiest die zichzelf of zijn/haar eigen act managet. – Je hebt minimaal een mbo-opleiding gevolgd.

 • Je bent gedreven en wil het liefst je geld verdienen in de muziekindustrie.
 • Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit.
 • Je wilt in jezelf investeren.
 • Je bent afkomstig uit of woont in de provincie Friesland.

Geïnteresseerd? Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar ton@endewerf.com Aanmelden kan t/m 15 januari ‘24. Vervolgens wordt je uitgenodigd voor een gesprek. Hierin kun je je motivatie aangeven en is er ruimte om vragen te stellen over het traject. In de laatste week van januari wordt de selectie gemaakt.