Poppodium Neushoorn heeft officieel de stap gezet naar een Raad van Toezicht-model. Het markeert niet alleen een formele verandering in bestuursstructuur, maar betekent ook het warme afscheid van de Raad van Bestuur, met dank aan de inzet van Wieke Goudzwaard en Lieuwe Toren. Tegelijkertijd verwelkomt Neushoorn nieuwe leden voor de Raad van Toezicht; creatief ondernemer Harry Puts en Mirjam Pruiksma.

Sinds de opening in 2016 heeft Neushoorn zich ingezet om haar positie als een stabiel poppodium en knooppunt voor popcultuur van Leeuwarden en omstreken te versterken. Dankzij de gezamenlijke toewijding van medewerkers, vrijwilligers en het publiek, heeft het podium zich ontwikkeld tot een succesvolle en vernieuwende speler binnen het popcircuit. Neushoorn zet nu een cruciale stap in haar professionalisering door de overgang naar een Raad van Toezicht-model.

Bestuursleden Wieke Goudzwaard en Lieuwe Toren hebben officieel afscheid genomen van hun functie binnen Neushoorn. De organisatie is dankbaar voor hun toewijding en betrokkenheid gedurende hun tijd als bestuursleden. Deze overgang betekent niet alleen het formele afscheid van de Raad van Bestuur, maar ook een nieuwe rol voor Interim-directeur Serge Hollander, die benoemd is tot vaste directeur-bestuurder. De Raad van Toezicht zal naast haar werkgeversrol fungeren als klankbord voor de directie en toezicht houden op het bestuur.

Een van de nieuwe leden van de Raad van Toezicht, Harry Puts, brengt waardevolle ervaring in communicatie en een brede interesse in muziek, literatuur, kunst en design met zich mee. Hij deelt zijn visie met de woorden: “Creativiteit is een deur zien waar anderen een muur zien.”.

Mirjam Pruiksma voegt zich ook bij de Raad van Toezicht. Over haar betrokkenheid bij het poppodium zegt ze: “Als trouwe bezoeker van Neushoorn vind ik het fantastisch om nu ook mijn, bescheiden, bestuurlijke bijdrage achter de schermen te mogen leveren aan deze mooie organisatie.” Mirjam brengt een brede ervaring met zich mee als Voorzitter van het College van Bestuur van Speciaal Onderwijs Fryslân te Drachten en Lid van de Raad van Toezicht van het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Friesland te Leeuwarden.

Samen met de Raad van Toezicht zal er verder gebouwd worden aan de beste versie van Neushoorn. Serge Hollander sluit af: “Neushoorn heeft zichzelf op een organische manier opnieuw uitgevonden. En het gaat goed. We bouwen dagelijks het beste Neushoorn dat we kunnen bouwen. We kijken met vertrouwen vooruit en barsten van de ambitie. Er gebeurt meer dan ooit!”

Op de foto zijn te zien v.l.n.r.: Tamara Bok, Erica Tervelde, Kor Bolhuis, Mirjam Pruiksma
Fotograaf: Janne van der Vegt