Afgelopen weken konden we genieten van de expositie van Berber Struiksma. Nu is het de beurt aan Noa Zuidervaart.

RAAMH presenteert:
Noa Zuidervaart: leaking, sponging, sloshing, dripping

De kunstfilm van Noa gaat in première bij RAAMH en onderzoekt de verbintenis van organismen door water en ons bestaan uit water als centraal gegeven te zien. De film wordt getoond met en ondersteund door een installatie bestaand uit attributen uit de film.

Het werk vraagt van de kijker om zich voor te stellen dat we ons op een andere manier kunnen verhouden naar onze directe en indirecte leefomgeving. Wat gebeurt er als we een meer fluïde opvatting over onszelf erop na laten? En we zouden kijken naar die gelijken in andere organismen om ons heen? Als we allemaal maar zakken water zijn, wat maakt ons dan belangrijk?

Tactiel vormgegeven kunstwerken. Organisch in stijl en fluïde van karakter. Waar ook een ambigue symboliek in schuil gaat. Al snel heb je het in de gaten. Hier worden grote vragen gesteld. maar geen geschreeuwde standpunten. Juist wordt je kalm gevraagd om na te denken. Wat zijn we? En hoe zijn we? Waar komen we vandaan? En waar gaan we heen?

Ze is bezig met hoe we naar elkaar en de wereld om ons heen kijken en hoe we elkaar begrijpen. Door aan te nemen dat het hoofdaspect van ons bestaan is dat we uit water bestaan, kunnen we ook op een andere en meer verbonden manier naar andere organismen kijken waarmee we deze wereld delen.

Noa Zuidervaart is afgestudeerd aan ArtEZ in Zwolle voor Illustratie en design(2021) heeft daarna bij Kunstpodium T in Tilburg een Apprentice Master Programma afgemaakt(2022) en heeft in 2023 de Jan Naaijkensprijs gewonnen, uitgereikt door Kunstpodium T. RAAMH is heel blij dat we Noa in Leeuwarden een podium kunnen bieden. Noa werkt graag in samenwerkingen. Ook dit project is een uitkomst van Noa’s nieuwsgierigheid naar anderen, hun werkwijzen en kwaliteiten. Ook voor dit project is Noa samenwerkingen aangegaan.

RAAMH is een expositieruimte gevestigd in de Haniasteeg onder het dak van Poppodium Neushoorn. RAAMH heeft als doel een podium te zijn voor jonge en veelbelovende kunstenaars met een specialisatie in installatie-/performancekunst. Wat er resulteert, is spraakmakend, een laagdrempelige manier om in de publieke ruimte kunst tegen te komen. Of je er nu toevallig langs loopt of er speciaal voor naar de Haniasteeg komt, RAAMH is een kleine verrassing die je op je eigen voorwaarden ervaart. Geen hofcultuur, maar steeg cultuur.

Opening: 23-02-2024 om 16.30

Te zien: 23-02-2024 tot en met 08-03-2024

Openingstijden: Van 15.00 tot 20.00 uur

Locatie: Haniasteeg bij Neushoorn, Ruiterskwartier 41 te Leeuwarden