Samen met vier andere organisaties slaan we de handen ineen om Joost Klein vanuit Leeuwarden, en heel Fryslân, gezamenlijk naar de overwinning te juichen. Vanuit It Heitelân laten we de Friese artiest onze steun blijken en vieren we zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival. Deze samenwerking met Gemeente Leeuwarden, Provincie Friesland, Omrop Fryslân en presentator en voormalig Junior Songfestival-jurylid Sipke Jan Bousema is binnen een mum van tijd op poten gezet. 

Live viewing party vanaf het Oldehoofsterkerkhof
De finale van het Eurovisie Songfestival zal live te zien zijn op het Oldehoofsterkerkhof. Hiertoe zal o.a. een groot scherm worden neergezet en de avond wordt omlijst door een presentator en optredens op een groot podium. De programmering en productie wordt verzorgd door ons. Op het plein is plek voor duizenden Joost-fans, die hem gezamenlijk naar de overwinning in Malmö zullen juichen. 

Persconferentie
De plannen werden op maandag 26 februari gepresenteerd door wethouder Hein Kuiken, gedeputeerde Sijbe Knol, directeur Neushoorn Serge Hollander presentator Sipke Jan Bousema. Hij nodigt AVROTROS van harte uit om dit unieke feest mee te vieren en vanuit Studio Obe live uit te zenden.

Meer informatie volgt.