In Leeuwarden keken naar schatting 8000 bezoekers naar de grootse live viewing party, waar de finale werd uitgezonden op een groot scherm en verschillende artiesten energieke optredens gaven.

AvroTros en Nikkie de Jager besloten in de loop van de avond gezamenlijk om geen punten meer te geven namens Nederland. De sfeer op het plein was er niet minder om; op het drukste moment waren er zo’n 5,5 duizend bezoekers gelijktijdig aanwezig. Joost en zijn hit Europapa waren veelvuldig te horen; niet alleen artiesten vanaf het podium, maar ook het publiek staken Joost Klein gedurende de avond een hart onder de riem.

Leeuwarden juicht voor Joost
Wethouder Hein Kuiken blikt dan ook tevreden terug: “We kijken terug op een geslaagde avond ondanks de deceptie die we eerder op de dag te horen kregen. Heel mooi dat er toch zoveel mensen op de been waren, de sfeer was gemoedelijk”

Naast de live uitzending van de finale waren er tal van optredens door verschillende artiesten. Het publiek ging los bij vrienden van Joost als Gladde Paling en Brunzyn x Bokoedro. Ook was er een kleurrijke performance van Queer Factory en een knallende surprise act van lokale helden Ricky, Aart Lus & Ed Lip.

Serge Hollander, directeur van poppodium Neushoorn: “Een avond die smaakt naar meer. Een vol plein en een goede sfeer. Een avond die we graag met Joost hadden willen maken maar die alsnog feestelijk verliep en die veel support voor Joost liet zien.”

Friese trots
De Friese presentatoren Sylvana Ijsselmuiden, Ritske en Curvalicious Diamond hielden de sfeer er goed in. Tijdens het vallen van de avond werd het evenement uitgelicht door prachtige projecties van lichtkunstenaars Kroft&Smids op en rond de iconische Oldehove. Hierop waren songteksten van Joost in het Frysk, Nederlands en andere Europese talen te zien.

Deze unieke Europaparty was een droomavond die binnen een mum van tijd werkelijkheid werd dankzij Gemeente Leeuwarden, Provinsje Fryslân, poppodium Neushoorn en presentator Sipke Jan Bousema.